Het PE-dossier

Je start bij aanmelding met een PE-dossier. Met een PE-dossier bouw je online aan een betrouwbaar dossier. Je bent dan nog geen KRM-geregistreerde mondhygiënist. Als je het ambieert, kun je wel toewerken naar een KRM-registratie. Zodra je voldoet aan de registratienorm kun je je KRM-registratie aanvragen.

Het PE-dossier toegankelijk voor iedere mondhygiënist

Het PE-dossier is toegankelijk voor iedere mondhygiënist, ongeacht het aantal gewerkte uren en behaalde punten. Ook kun je je als vierdejaars student Mondzorgkunde alvast aanmelden voor het PE-dossier en zo de ondernomen bij- en nascholingsactiviteiten, naast je studie, toevoegen aan jouw dossier. Na afstuderen kun je het PE-dossier gemakkelijk omzetten naar een KRM-registratie.

Ben je al KRM-geregistreerd? Dan heb je vanzelfsprekend al een PE-dossier gekoppeld aan je registratie. Kun je je niet herregistreren? Dan blijft jouw PE-dossier behouden, en wordt de registratie doorgehaald.

 

Van PE-dossier naar KRM-registratie

Om een KRM-registratie aan te kunnen vragen, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Wanneer je voldoet aan de registratienorm hangt af van jouw situatie en daar bijhorende voorwaarden. Zo kun je als pas afgestudeerde mondhygiënist direct een KRM-registratie aanvragen. Wacht je hier wat langer mee dan dien je je werkervaring op te geven of eerst wat punten verzamelen in je PE-dossier. Daarnaast gelden onderstaande eisen voor iedere mondhygiënist.

1. Je beschikt over een diploma dat voldoet aan de Wet op het Hoger Onderwijs en waaruit blijkt dat je de opleiding tot mondhygiënist met succes hebt afgerond;

2. Je onderschrijft het door de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten erkende beroepsprofiel van mondhygiënisten;

3. Je onderschrijft de door de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten erkende Gedragscode voor Mondhygiënisten;

4. Je neemt deel aan een klachtenregeling die voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) (indien in loondienst nemen hun werkgevers daaraan deel);

5. Je voldoet aan de punten-eis;

6. Je verricht minimaal 8 uur per week patiëntgebonden werkzaamheden.

Instapeisen Kwaliteitsregister Mondhygiënisten norm 2025

De ingangsdatum van de norm 2025 is 1 januari 2025.

Afhankelijk van jouw situatie kun je je aanmelden voor een KRM-registratie, of start je eerst met een PE-dossier en werk je toe naar de geldende instapeis.

  • Mondhygiënisten met een diploma jonger dan 6 maanden hebben direct toegang tot het Kwaliteitsregister en kunnen maximaal 10 KRM- en/of Mondzorg-punten meenemen vanuit het in het vierde studiejaar opgebouwde PE-dossier.
  • Mondhygiënisten met een diploma ouder dan 6 maanden maar jonger dan 24 maanden hebben toegang tot het Kwaliteitsregister indien zij sinds het moment van afstuderen minimaal gemiddeld 8 uur per week aantoonbaar patiëntgebonden werkzaamheden hebben verricht op het gebied van mondzorg.
  • Mondhygiënisten met een diploma ouder dan 24 maanden en die niet eerder in het KRM geregistreerd zijn geweest, hebben toegang tot het Kwaliteitsregister indien zij:
    • Sinds het moment van afstuderen minimaal gemiddeld 8 uur per week aantoonbaar patiëntgebonden werkzaamheden hebben verricht op het gebied van mondzorg;
    • Minimaal 30 KRM-punten hebben behaald, waarvan minstens 10 Mondzorg-punten, binnen 12 maanden voorafgaand aan registratie (excl. Vrije ruimte).
  • Een mondhygiënist wiens registratie in het Kwaliteitsregister is beëindigd en opnieuw voor registratie in aanmerking wil komen (herintreder), heeft toegang tot het Kwaliteitsregister indien hij/zij in de voorafgaande 5 jaar minimaal 1600 uur aantoonbaar patiëntgebonden werkzaamheden heeft verricht op het gebied van mondzorg en minimaal 150 KRM-punten heeft behaald, waarvan minstens 40 Mondzorg-punten.