KRM maakt optimale
mondzorg zichtbaar

Waarom scholing laten beoordelen door het KRM?

Ruim 1700 mondhygiënisten staan geregistreerd in het KRM. Deze mondhygiënisten willen graag weten hoeveel KRM-punten of Mondzorg-punten een scholing oplevert. Door uw scholing te laten erkennen door het KRM, kunnen er KRM-punten of Mondzorg-punten worden toegekend.

Als u uw scholing voor erkenning voorlegt aan het KRM, wordt deze desgewenst gepubliceerd in onze online-agenda. Zo brengt u uw scholing onder de aandacht voor de voor u relevante doelgroep: de in het KRM-geregistreerde mondhygiënist. Bovendien brengen wij alle recente door het KRM erkende scholingen maandelijks via een nieuwsbrief actief onder de aandacht van de in het KRM-geregistreerde mondhygiënisten.

Als uw scholing erkend is door het KRM, mag u bij de publicatie van deze scholing het logo van het KRM voeren en melding maken van het aantal KRM-punten of Mondzorg-punten dat aan uw scholing is toegekend.

Doordat u na afloop van de presentielijst met de aanwezige deelnemers digitaal upload in de standaard-applicatie van het KRM, PE-online, worden deze punten automatisch geregistreerd in de dossiers van de KRM-geregistreerden: dit scheelt veel administratieve handelingen voor de KRM-geregistreerde mondhygiënist!

Hoe wordt scholing beoordeeld door het KRM?

Het KRM beoordeelt of een scholing bijdraagt aan het verwerven of onderhouden van kennis en vaardigheden in alle deskundigheidsgebieden van de mondhygiënist die bijdragen aan de CanMeds  zoals beschreven in het beroepsprofiel mondhygiënist. Daarnaast dient de scholing op minimaal HBO-niveau te zijn.
Het aantal punten dat wordt toegekend aan een scholing is gebaseerd op de netto tijdsduur van de scholing, dus exclusief inlooptijd en pauzes. Klik hier voor uitgebreidere informatie over de wijze van beoordelen.

Aanmelden scholing

Om een scholing te kunnen laten beoordelen bij het KRM heeft u een opleidersaccount nodig.  Hiermee kan u uw scholing aanmelden voor bij zowel het KRM als het KRT. In de handleiding leest u stap voor stap hoe u een scholingsactiviteit kan aanmelden.

Tarieven

De scholing kan voor één jaar of voor drie achtereenvolgende jaren worden aangevraagd mits de scholing tussentijds niet wijzigt.  Het herhalen van dezelfde scholingsactiviteiten in één jaar telt als één aanvraag.

• 1 jaar erkenning: € 135,- (excl. BTW) per activiteit

• 3 jaar erkenning: € 270,- (excl. BTW) per activiteit

 INFO

PE-online Handleiding Opleiders
Beoordelingsregeling
Toelichting CanMeds
Beroepsprofiel Mondhygiënist
KRM Scholingsagenda
Regeling (woord) beeldmerk/logo KRM 
Mondzorgpunten en KRM-punten