Manon Houter, het nieuwe Hoofd KRM stelt zich aan je voor

2 okt '20

Foto: Manon Houter

“…Ik ben half september gestart bij het KRM. Ik volg Marjan op die ruim 2 jaar voor het KRM heeft gewerkt. Hieronder lezen jullie een deel van de motivatiebrief die ik deze zomer aan NVM/KRM schreef:

Wat een leuke baan!

Sinds mijn dochter 3 jaar geleden Mondzorgkunde ging studeren en ik samenwerkte met een bevlogen cardiologe die de mondzorg ziet als een bijzonder vakgebied binnen de preventieve gezondheidzorg, ‘volg’ ik de NVM. Zo ontdekte ik deze vacature en sprak ik met Yvonne. Een leuk en enthousiast gesprek over deze functie, het KRM, de uitdagingen en het team. Dus hoe bijzonder zou het zijn als ik mag en kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling en vooral kwaliteit van het beroep van Mondhygiënist.

Ik werk inmiddels al een aantal jaren in de zorg, met en voor (kleine) zorgondernemers. Deze functie bij KRM verbindt mijn ervaring in en interesse voor de (preventieve) zorg met mijn ‘oude’ vakgebied: opleiding en ontwikkeling van (zorg)professionals, het liefst een leven lang.

Naast mijn werk bij KRM werk ik zo’n 10-15 uur per week als Projectmanager Arbeid & Gezondheid bij IKA-Ned. Daar werk ik samen met Specialisten en Bedrijfsartsen op het gebied van Beroepsziekten en gevaarlijke stoffen.  

30 jaar geleden rondde ik mijn HBO opleiding Mens & Arbeid af en werkte jarenlang bij een trainings-en adviesbureau en gaf er communicatie-, management- en salestrainingen. Veel trainingen en adviestrajecten deed ik in de zorg. Dat was voor mij betekenisvol werken en vooral toen ik de mogelijkheid kreeg om manager te worden bij een Bevolkingsonderzoek. Preventie werd mijn passie en mijn missie. En dat is het nog steeds, zowel in mijn werk bij de NVM/KRM als bij IKA-Ned.

Ik hoop oprecht dat we met dit Kwaliteitsregister steeds beter in staat zijn de vakbekwaamheid en het professioneel handelen van mondhygiënisten in NL zichtbaar te maken. De normen zijn realistisch, haalbaar en doen recht aan de professionaliteit van het beroep van mondhygiënist. Het KRM is een (vrijwillig) register is waarin je wordt gestimuleerd jezelf te blijven ontwikkelen en waar zoveel mogelijk iedere vorm van leren en ontwikkelen beloond wordt.”