Intercollegiaal overleg (ICO)
Definitie
Bij een reguliere bijeenkomst van een ICO-groep wordt op methodische wijze gewerkt aan verbetering van het beroepsmatig handelen, zoals behandeld tijdens de opleiding tot gespreksleider en/of door de NVM georganiseerde nascholing voor gespreksleiders. De ICO-groep wordt begeleid door een daartoe opgeleide gespreksleider, die tevens verantwoordelijk is voor de afhandeling van de bewijslast. Aan de samenstelling en professionaliteit van ICO-groepen worden door de beroepsvereniging specifieke eisen gesteld zoals op de NVM-site vermeld.
Registratiepunten
(1) 2 KRM-punten per bijeenkomst van minimaal 2 uur.
(2) 2 Mondzorg-punten per bijeenkomst die word besteed aan het doorlopen van een ICO-module (zie ICO-module).
Minimum-maximum
Per registratieperiode geldt een maximum van 80 KRM-punten voor de ICO-bijeenkomsten, al dan niet besteed aan de ICO-module.
Bewijslast – Upload PE Online
(1) De ICO-begeleider is verantwoordelijk voor de invoer van de presentie. De ICO-begeleider dient dit in PE-online te verwerken. Documenten die aan het eind van het jaar geüpload dienen te zijn in PE-online:
- De presentielijst volgens de NVM-richtlijnen;
- Het jaarplan volgens de NVM-richtlijnen;
- Het jaarverslag volgens de NVM-richtlijnen (op verzoek kan er per bijeenkomst een verslag worden opgevraagd).
(2) De ICO-module betreft een erkende aanvraag. De ICO-begeleider dient de Mondzorg-punten bij NVM-mondhygiënisten aan te vragen. Bewijs van deelname kan door NVM-mondhygiënisten geverifieerd worden.